¿Exportamos?

¿Exportamos?

Todos me aconsejan exportar, pero ¿por dónde empiezo?

Lo más importante es respirar a fondo y contar hasta 10...no nos tenemos que poner nerviosos y empezar por el principio. Exportar no es fácil, pero tampoco es difícil si se elabora una estrategia bien definida y completa.
Per una altra banda, s’ha de tenir paciència, ja que potser els resultats que volem triguen un temps a arribar.
Un cop hem decidit exportar, ens farem les següents preguntes:

1. ¿Qué queremos exportar? Tiene que tener valor añadido y que guste al consumidor del país donde queremos entrar. Es evidente que el mismo producto o servicio no gustará igual en diferentes países.

2. Com és el mercat objectiu? L’hem de conèixer molt bé i el millor és fer un estudi de mercat, analitzar la competència, el tipus de consumidor que ens comprarà el nostre producte o servei (i que determinarà el pla de màrqueting a desenvolupar), barreres com aranzels, regulació legal, documentació necessària, logística a aplicar, etc..

3. Quan comencem a exportar? Un cop decidit què i on exportem, terminis a complir i tenir ben presents els nostres recursos, el millor és prioritzar un sol mercat per a començar. Un cop estigui consolidat, ens podem concentrar en uns altres.

4. Quin model d’exportació vull seguir? L’exportació pot ser directa a partir de l’empresa o indirecta a través de distribuïdors o agents comercials. De tota manera, aquest punt es pot anar definint a mesura que es vagin desenvolupant les exportacions i segons el país.

5. Haig de contractar algú nou? Està clar que el millor per a exportar i no tenir maldecaps és tenir a la teva disposició personal especialitzat en el camp del comerç internacional, ja que poden resoldre d’una manera senzilla els entrebancs que vagin sorgint durant el procés d’entrar en un mercat nou; però hi ha diferents opcions abans de contractar algú d’una manera definitiva.

ES
Open chat
¡Hola! ¿Te podemos ayudar?